Rafaelo cupcake sa malinama

Bela cokolada, kokos, maline i rafaelo kuglice….neodoljiva kombinacija mafina, jedna od najukusnijih koju sam isprobala do sada.

Potrebno:
(Original recept)

-150 gr putera
-120 gr secera
-3 jaja
-120 gr brasna
-70 gr kokosa
-1,5 kasicica praska za pecivo
-2 kasicice liker od kokosa

Krem od bele cokolade:

-230 gr kvalitetne bele cokolade za kuvanje
-300 ml neutralne slatke pavlake ( min.30% m.m.)

Umak od malina:
– 150-200 gr malina
-2 kasike secera

i jos:
-70 gr kokosa
-12 Raffaello kuglica

Priprema:

  • Prvo pripremiti kremu od bele cokolade. Na tihoj vatri zagrejati pavlaku do tacke kljucanja. Dodati cokoladu izlomljenu na manje komade i promesati da se cokolada potpuno otopi. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim cuvati u frizider najmanje 12h. Kako bi se krema dobro stegla, potrebno je koristiti kvalitetnu belu cokoladu za kuvanje u suprotnom krema ce biti previse tecna, pa cete imati poteskoca prilikom mucenja.
  • Neposredne pre pripreme muffins-a pripremiti umak od malina. Pomesati maline sa secerom, pa ih kuvati 10-ak minuta na tihoj vatri. Ostaviti sa strane da se ohladi.
  • U tiganj staviti ukupnu kolicinu kokosovog brasna (140 gr), pa ga proprziti na tihoj vatri (bez dodatka masnoce) oko 5 minuta, mesajuci s’vremena na vreme da porumeni.
  • Umutiti kremasto puter sa secerom. Dodati jedno po jedno jaje, a zatim dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i 70 gr proprzenog kokosovog brasna. Na kraju dodati liker od kokosa, pa promesati drvenom kutlacom ili spatulom.
  • Smesu sipati u 12 korpica za muffins-e i peci u zagrejanoj rerni na 170°C oko 25 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Montaza:

  • Sredinu muffins-a izdubiti spravicom koja je namenjena za izdubljivanje muffins-a ili jednostavno nozicem za izdubljivanje jabuka (u krajnjem slucaju posluzite se kasicicom). U svako udubljenje staviti po jednu kasicicu umaka od malina.
  • Mikserom umutiti krem od bele cokolade, sipati u poslasticarsku kesicu i dekorisati muffins-e. Na kraju posuti preostalim kokosovim brasnom (70 gr) i ukrasiti Raffaello kuglicom.

 

 


6 thoughts on “Rafaelo cupcake sa malinama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s