Ferrero torta 2

Ovu tortu  sam pravila 3 puta u roku od mesec dana. Srecom dva puta je bila po narudzbini, jer da se zadrzala u mom frizideru, verujem da bih bila prinudjena da promenim konfekcijski broj odece. Prava cokoladna bomba a ujedno i jedna od najukusnijih ferrero torti koje sam do sada probala. Inspiracija je potekla odavde -klik-.

Potrebno:

Kore:
2x
-3 jaja
-3 belanca
-120 gr secera
-90 gr pecenih mlevenih lesnika
-40 gr gustina
-1/2 kasicice praska za pecivo
-40 gr otopljenog putera

Cokoladna krema

-100 gr crne cokolade
-50 gr mlecne cokolade (ili Pralinoise Nestle)
-2 zumanca
-30 gr secera
-220 ml neutralne slatke pavlake (30% m.m.)

Krema Pralinoise:

-500 ml mleka
-4 zumanca
-50 gr secera
-1 kesica pudinga od vanile (40 gr)
-20 gr ostrog brasna
-150 gr putera
-150 gr mlecne cokolade (ili Pralinoise )

Ganache:
-200 ml neutralne slatke pavlake (min.30% m.m.)
-200 gr crne cokolade
(po zelji jos 200ml neutralne slatke pavlake min30%m.m.) za dekoraciju zvezdastim nastavkom

Dekoracija:
malo pecenih, seckanih lesnika
Ferrero kuglice
-100 gr pecenih mlevenih lesnika

Priprema:

  • Pre svega pripremiti cokoladnu kremu. Umutiti zumanca sa secerom. Neutralnu pavlaku zagrejati do tacke kljucanja, pa preliti preko umucenih zumanaca. Sve zajedno vratiti u serpu i zagrevati na tihoj vatri mesajuci svo vreme. Ako imate termometar, idealno je da temperatura ne predje 82°C. Pomeriti sa sporeta pa sipati iz 3 puta preko cokolade koju ste izlomili na manje komade. Mesati dok krema ne postane sjajna. Prekriti providnom folijom, a zatim ostaviti najmanje 2h u frizider.
  • Za pripremu biskvita potrebno je umutiti jaja sa 80 gr secera. Dodati mlevene pecene lesnike i gustin pomesan sa praskom za pecivo. Na kraju dodati otopljen puter. Posebno umutiti belanca sa preostalih 40 gr secera, pa pazljivo sjediniti sa prethodnom smesom. Sipati u cetvrtast pleh (24×34) koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C, 15 minuta. Postupak ponoviti sa drugom korom.
  • Kremu pripremiti tako sto cete zumanca umutiti sa secerom. Puding i brasno razmutiti u 100ml mleka pa umutiti sa zumancima. Preostalih 400 ml mleka zagrejati do tacke kljucanja, a zatim preliti preko umucenih zumanaca sa pudingom. Vratiti na sporet i mesati par minuta da se krema stegne. Prekriti providnom folijiom i ostaviti da se ohladi. Cokoladu otopiti u mikrotalasnoj ili na pari, a zatim je umutiti sa omeksalim puterom. Dodati ohladjenu kremu i sve zajedno izmiksati.

Redjanje:

  • Cokoladnu kremu podeliti na dva dela pa premazati preko kore. Najbolje je da sipate kremu u poslasticarsku kesu (ili kesu za zamrzavanje), odstranite vrh kese, pa u tankom sloju iscrtati linije po duzini kore. Nakon toga ostrim nozem razmazati kremu ravnomerno.
  • Na tacnu staviti prvu koru koju ste premazali cokoladnom kremom, pa preko nje staviti 1/2 kreme Pralinoise. Staviti drugu koru, pa premazati drugom polovinom kreme Pralinoise.

Dekoracija:

  • Pripremiti Ganache tako sto cete 200 ml neutralne pavlake zagrejati do tacke kljucanja, a zatim preliti  iz 3 puta preko 200 gr izlomljene crne cokolade. Ostaviti da se malo prohladi, a zatim je podeliti na 2 dela. Prvi deo preliti preko torte i brzim pokretima razmazati ostrim nozem. Drugi deo ostaviti u frizider da se dobro ohladi, a zatim mikserom umutiti cokoladnu pavlaku. Premazati stranice torte i dekorisati po zelji. Takodje, mozete je sjediniti sa naknadnih 200ml umucene slatke pavlake, ako zelite dekoraciju ovih zvezdica.
  • Stranice mozete ukrasiti mlevenim pacenim lesnicima. Posuti seckanim lesnicima i dekorisati ferrero kuglicama.

 

 

 

Publicités

9 réflexions sur “Ferrero torta 2

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s