Potrebno:
-350 gr crne cokolade (70% kakaa)
-1 konzerva kondenzovanog mleka (397 gr)
-30 gr putera
-prstohvat soli
-75 gr pecenih pistaca (neslanih)
-75 gr pecenih lesnika
Priprema:
U serpu sa debelim dnom staviti cokoladu, mleko, puter i so, pa na tihoj vatri zagrevati da se sastojci istope i sjedine.
Staviti pistace i lesnike u kesu za zamrzavanje, pa ih oklagijom ustitniti na sitne komade, a nakon toga pomesati sa otopljenom cokoladom.
Cetvrtastu posudu dimenzija 23 cm obloziti aluminijumskom folijom, pa izruciti pripremljenu smesu.
Ostaviti da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti u frizider da se dobro stegne. Iseci na male kockice 2x3cm a zatim ih cuvati u zamrzivacu. Kockice mozete sluziti bez dodatnog odmrzavanja.
Napomena:
Da bi ste lakse uklonili aluminijum sacekajte da se smesa dobro stegne u zamrzivacu u suprotnom cokolada ce se lepiti za foliju i imacete poteskoca da je uklonite.