Muffins sa jabukom i pirovim brasnom

Nakon posete prodavnice zdrave hrane, vratim se noseci punu kesu raznih namirnica koje po nekad kupim i iz ciste znatizelje. Desava se da mi to kasnije stoji i po par meseci u ostavi, jer ukucani nisu bas zagrejani za takav tip ishrane. Heljdino brasno, ovseno, jecmeno, pa cak i pirovo jedino ja koristim u ishrani, ostali samo bace pogled i naprave grimasu. Medjutim taj slucaj nije bio sa ovim mafinima. I ako u njima nema ni trunke psenicnog brasna, svi smo bili odusevjeni ukusom, da su me cak upitali hocu li ih uskoro ponovo pripremati.

Potrebno:
-2 jaja
-100 ml mleka od badema
-50 ml ulja
-50 gr puter od badema
-50 gr kokosovog secera
– na vrh noza cimet
-75 gr pirovog brasna
-25 gr rizinog brasna
-75 gr mlevenih badema
-1/2 kesice praska za pecivo
-prstohvat soli
-1 jabuka
-50 gr brusnica

i jos:
-malo seckanih lesnika za posipanje

Priprema:
Brusnice potopiti u toplu vodu i ostaviti 10-ak minuta da odstoje.
Umutiti jaja sa secerom. Dodati prstohvat soli, puter od badema, mleko,ulje i na kraju brasno pomesano sa cimetom i praskom za pecivo.
Jabuku oljustiti i iseci na male kockice. pa dodati umucenoj smesi, kao i ocedjene brusnice. Smesu sipati u korpice za mafine, po zelji posuti seckanim lesnicima i peci na 180°C oko 25 minuta.

 

 

 


3 thoughts on “Muffins sa jabukom i pirovim brasnom

Postavi komentar