Potrebno:
-2 jaja
-100 ml mleka od badema
-50 ml ulja
-50 gr puter od badema
-50 gr kokosovog secera
– na vrh noza cimet
-75 gr pirovog brasna
-25 gr rizinog brasna
-75 gr mlevenih badema
-1/2 kesice praska za pecivo
-prstohvat soli
-1 jabuka
-50 gr brusnica
i jos:
-malo seckanih lesnika za posipanje
Priprema:
Brusnice potopiti u toplu vodu i ostaviti 10-ak minuta da odstoje.
Umutiti jaja sa secerom. Dodati prstohvat soli, puter od badema, mleko,ulje i na kraju brasno pomesano sa cimetom i praskom za pecivo.
Jabuku oljustiti i iseci na male kockice. pa dodati umucenoj smesi, kao i ocedjene brusnice. Smesu sipati u korpice za mafine, po zelji posuti seckanim lesnicima i peci na 180°C oko 25 minuta.
baš izgledaju primamljivo i košarice mi se jako sviđaju! nisam još probala raditi ni s pirovim, ni s rižinim brašnom 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Svidja mi se ova tvoja vocno-integralna verzija, u poslednje vreme me sve vise privlace takvi receptici.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Pir i mi volimo, čak i raženo brašno, sve to i dalje ima glutena pa se lijepo diže. Dok bezglutenska brašna nemaju tu moć, pa su i manje rahla. Super izgledaju muffini
Sviđa mi seSviđa mi se