Nevidljivi kolac se moze pripremati kako sa vocem tako i sa povrcem. Naziv nevidljivi je dobio iz razloga sto se testo ne vidi. Voce i povrce je potrebno iseci na tanke kriske kako bi ste dobili fine slojeve kolaca.
Potrebno:
-800 gr jabuka
-250 gr malina
-2 limuna (sok i korica)
-2 jaja
-90 gr smedjeg secera
-40 gr otopljenog putera
-120 gr brasna
-80 ml mleka
-20gr + 10 gr smedjeg secera
Priprema:
- Jabuke oljustiti, ocistiti od semenki i iseci na cetvrtine. Svaku cetvrtinu iseci na tanke kriske debljine 1mm, pa ih preliti iscedjenim sokom jednog limuna.
- Umutiti jaja sa secerom. Dodati puter i brasno i rendanu koricu od jednog limuna. Polako dodati mleko i iscedjen sok od jednog limuna. Dodati jabuke i pazljivo promesati.
- Okrugli kalup precnika 24 cm premazati puterom i posuti 20 gr smedjeg secera. Sipati polovinu testa sa jabukama.
- U sredini rasporediti 200 gr malina, pa sipati drugu polovinu testa. Posuti 10gr smedjeg secera i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.
- Ostaviti da se kolac potpuno ohladi, a zatim dekorisati sa 50 gr preostalih malina i preostalom koricom limuna.
sviđa mi se ideja, liči da je lagana priprema, poput višeslojne palačinke sa puno voća… a mora da je veoms ukusno. Pravim prvom prilikom pa javljam utiske…
Sviđa mi seSviđa mi se
Super kolač , nego u tekstu si napisala voće i povrće?
Sviđa mi seSviđa mi se
Tako je Dubravka, posto je ovaj kolac pravljen sa jabukama, ali se takodje moze pripremati sa sargarepom, tikvicama, pa cak i krompirom od voca se moze koristiti mango, kruske… Nazalost te ukuse nisam isprobala, ali bih volela prvom prilikom. Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Brzo se priprema i veoma je lagan kolac. Ocekujem utiske… Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Svidja mi se naziv, prvo sto mi je palo na pamet je da brzo nestane sa tanjira, pa se zato ne vidi.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se