Nevidljivi kolac sa jabukama i malinama

Nevidljivi kolac se moze pripremati kako sa vocem tako i sa povrcem. Naziv nevidljivi je dobio iz razloga sto se testo ne vidi. Voce i povrce je potrebno iseci na tanke kriske  kako bi ste dobili fine slojeve kolaca.

Potrebno:

-800 gr jabuka
-250 gr malina
-2 limuna (sok i korica)
-2 jaja
-90 gr smedjeg secera
-40 gr otopljenog putera
-120 gr brasna
-80 ml mleka
-20gr + 10 gr smedjeg secera

Priprema:

  • Jabuke oljustiti, ocistiti od semenki i iseci na cetvrtine. Svaku cetvrtinu iseci na tanke kriske debljine 1mm, pa ih preliti iscedjenim sokom jednog limuna.
  • Umutiti jaja sa secerom. Dodati puter i brasno i rendanu koricu od jednog limuna. Polako dodati mleko i iscedjen sok od jednog limuna. Dodati jabuke i pazljivo promesati.
  • Okrugli kalup precnika 24 cm premazati puterom i posuti 20 gr smedjeg secera. Sipati polovinu testa sa jabukama.
  • U sredini rasporediti 200 gr malina, pa sipati drugu polovinu testa. Posuti 10gr smedjeg secera i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.
  •  Ostaviti da se kolac potpuno ohladi, a zatim dekorisati sa 50 gr preostalih malina i preostalom koricom limuna.

5 thoughts on “Nevidljivi kolac sa jabukama i malinama

  1. Tako je Dubravka, posto je ovaj kolac pravljen sa jabukama, ali se takodje moze pripremati sa sargarepom, tikvicama, pa cak i krompirom od voca se moze koristiti mango, kruske… Nazalost te ukuse nisam isprobala, ali bih volela prvom prilikom. Pozdrav!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s