Nedavno sam pripremala krompir iz rerne sa brokolijem -klik- i recept mi se veoma dopao. Ovog puta krompir i prokelj su u kombinaciji sa dodatkom zrna nara i indijskih oraha. Jednostavan za pripremu, idealan ako ste u potrazi za nekom laganom vecerom, a spoj ukusa je savrsen i totalno je promenio moje misljenje da prokelj ne moze biti ukusan. Naravno da moze, dovoljan je samo pravi izbor namirnica:)
Potrebno:
-300 gr prokelja
-4 veca krompira
-1/2 nara
-1 kasika javorovog sirupa
-4-5 kasike maslinovog ulja
-1/2 kasicice slatke paprike u prahu
-40 gr sitno iseckanih indijskih oraha (ili lesnika, badema…)
-so, biber
Priprema:
- Krompir oljustiti i kuvati 20 minuta u slanoj vodi. U medjuvremenu oprati prokelj, odstraniti spoljasnje listice pa u drugoj serpi kuvati 10 minuta. Procediti, ostaviti da se malo prohlade, a zatim ih iseci na pola. Prohljadjen krompir takodje iseci na manje komadice.
- U vatrostalnoj posudi staviti krompir i prokelj. Dodati so, biber, papriku i maslinovo ulje. Promesati sastojke pa peci u zagrejanoj rerrni na 180°C 20 minuta.
- Dodati iseckane indijske orahe i nastaviti sa pecenjem jos 10-ak minuta.
- Izvaditi iz rerne i dodati kasiku javorovog sirupa. Pre serviranja dodati zrna nara i sluziti.
Stvarno lepo i zdravo izgleda! Probacu!
Sviđa mi seSviđa mi se
Fina kombinacija sa keljom, koji volim da jedem!
Sviđa mi seSviđa mi se
Vrlo zanimljiva kombinacija. kako volim sve navedene sastojke, sigurna sam da bi mi se svidio konačni rezultat!
Sviđa mi seSviđa mi se