Burgeri od kinoe, spanaca i sojinih pahuljica

Zdravi burgeri sa kinoom i sojinim pahuljicama sa dodatkom przenog spanaca i persuna. Mozete ih iskoristiti za pripremu hamburgera ili ih spakovati u lunch box-u i poneti sa sobom. Posebno mi se dopadaju jer ne sadrzi ni trunku mesa, a dodatak sojinih pahuljica cini tu razliku potpuno neprimetljivom.

Potrebno:

-120 gr kinoe
-100 gr svezeg spanaca
-60 gr sojinih pahuljica
-1 glavica crnog luka
-2 kasike maslinovog ulja
-2 jaja
-2 kasike spelt brasna
-1/2 veze persuna
-so, biber
-1/4 kasicice slatke paprike u prahu

Priprema:

  • Kuvati kinou 10-ak minuta u slanoj vodi, procediti i ostaviti sa strane da se ohladi.
  • Spanac oprati, pa ga proprziti 5 minuta sa 2 kasike maslinovog ulja. Ocediti visak tecnosti, ostaviti da se ohladi, a zatim ga iseckati na radnoj dasci.
  • Sojine pahuljice preliti vodom i ostaviti 10-ak minuta da nabubre, a zatim rukama dobro iscediti.
  • U vecu posudu staviti ohladjenu kinou, iseckan spanac i sojine pahuljice. Dodati crni luk, koji ste prethodno iseckali na sitne trakice. Dodati jaja, brasno, iseckan persun i zacine. Dobro promesati sve sastojke, pa smesu ostaviti 1h u frizider.
  • Nakon toga kasikom vaditi smesu, oblikovati pljeskavice i prziti ih na tihoj vatri par minuta sa jedne, a zatim sa druge strane. Koristiti siroku kasiku, da vam se smesa ne bi raspala.
  • Pljeskavice pazljivo izvaditi i redjati ih na papir da upije visak masnoce. Sacekati da se malo ohlade, a zatim sluziti.
Publicités

8 réflexions sur “Burgeri od kinoe, spanaca i sojinih pahuljica

  1. Sjajne su! Praviću ih čim prije. Nešto se ne snalazim dobro sa tim ljuspicama soje, nedavno sam pokušala da napravim pljeskavice sa povrćem i njima, i na kraju sam završila tako što sam čitavu smjesu pržila u tiganju – onako bezoblično, da ne bih sve bacila. Nadam se da će ove tvoje promijeniti moju « averziju » prema ljuspicama. 🙂
    Uzgred, mislim da ću luk propržiti, jer tako postaje prijatno intenzivnog ukusa. Javljam utiske. 🙂

    J'aime

  2. Mozes da proprzis luk, zajedno sa spanacem, samo pazi da dobro iscedis tecnost, kao i kod ljuspica, dobro ih iscedi. Ovi burgeri jesu malo osetljivi pri oblikovanju smese, zato sam napomenula da se sirokom kasikom preokrenu kako se smesa ne bi raspala. Medjutim pri pecenju ostanu kompaktni i nakon hladjenja sacuvaju svoj oblik:) U svakom slucaju javi mi utiske :)) Pozdrav!

    J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s