Sarlota sa malinama

Ako bih morala da se opredelim izmedju vocne i cokoladne torte, prednost bi uvek imala vocna. Ova torta je bila moja proslogodisnja rodjendanska torta, medjutim posto nisam stigla na vreme da je objavim (mislim na sezonu malina), recept tek sada delim sa vama. Torta je pravo osvezenje za tople dane, brzo se priprema, ne pece se i vrlo, vrlo je ukusna.

Potrebno:

-30-ak piskota
-330 ml slatke pavlake (35%m.m.)
-250 gr mascarpone sira
-100 gr secera u prahu
-1 kesica zelatina (7 gr)
-1/2 kasicice vanile u prahu
-300 gr malina + par malina za dekoraciju
-cips od kokosa za dekoraciju

 

 

Priprema:

  • Zelatin pomesati sa 2 kasike vode i ostaviti sa strane 10-ak minuta.
  • U medjuvremenu umutiti mascarpone sa secerom u prahu i vanilom.
  • Zelatin otopiti par sekundi u mikrotalasnoj (ili na tihoj vatri), pa ga pomesati sa umucenim sirom.
  • Posebno umutiti slatku pavlaku, pa je pazljivo sjediniti sa sirom.
  • Par piskota poredjati u manji okrugli kalup (22-24) sa stipaljkom. Prvo obloziti stranice kalupa, a zatim dno.
  • Preko piskota poredjati polovinu malina, a zatim rasporediti polovinu umucenog fila. Preko fila poredjati piskote, zatim preostale maline i fil.
  • Tortu ukrasiti malinama, sipsom od kokosa i ostaviti na hladnom najmanje 3 sata pre sluzenja.
Napomena:
  • Piskote nije potrebno natapati.
  • Prilikom otapanja zelatina, paziti da ga ne pregrejete previse, najbolje je da bude mlak, kako se slag ne bi otopio.

3 thoughts on “Sarlota sa malinama

Postavi komentar