-30-ak piskota
-330 ml slatke pavlake (35%m.m.)
-250 gr mascarpone sira
-100 gr secera u prahu
-1 kesica zelatina (7 gr)
-1/2 kasicice vanile u prahu
-300 gr malina + par malina za dekoraciju
-cips od kokosa za dekoraciju
Priprema:
- Zelatin pomesati sa 2 kasike vode i ostaviti sa strane 10-ak minuta.
- U medjuvremenu umutiti mascarpone sa secerom u prahu i vanilom.
- Zelatin otopiti par sekundi u mikrotalasnoj (ili na tihoj vatri), pa ga pomesati sa umucenim sirom.
- Posebno umutiti slatku pavlaku, pa je pazljivo sjediniti sa sirom.
- Par piskota poredjati u manji okrugli kalup (22-24) sa stipaljkom. Prvo obloziti stranice kalupa, a zatim dno.
- Preko piskota poredjati polovinu malina, a zatim rasporediti polovinu umucenog fila. Preko fila poredjati piskote, zatim preostale maline i fil.
- Tortu ukrasiti malinama, sipsom od kokosa i ostaviti na hladnom najmanje 3 sata pre sluzenja.
- Piskote nije potrebno natapati.
- Prilikom otapanja zelatina, paziti da ga ne pregrejete previse, najbolje je da bude mlak, kako se slag ne bi otopio.
Fina, osvežavajuća i mirišljava tortica! Obožavam maline u kolačima.. ♥
Sviđa mi seSviđa mi se
Kao i Gaga, obožavam maline u kolačima ali obožavam i šarlotu kao kolač. Sjajno si je napravila, divna je! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se