Tart sa rabarbarom i bademima

Pre par dana sam pronasla ovaj recept za tart koji se priprema bez jaja i bez mleka. Zelela sam da isprobam tu kombinaciju i prilicno sam odusevljena rezultatom. Odlican je za pripremu u vreme posta ili jednostavno za osobe koje zele malo zdraviju ishranu. S’obzirom da je sezona rabarbare, ovo je odlicna prilika da je iskoristite.

Potrebno:
(Original recept)

-100 gr spelt brasna
-50 gr psenicnog mekog brasna
-50 gr puter od badema
-100 gr kompot od jabuka
-2 kasike maslinovog ulja
-60 gr smedjeg secera
-70 gr mlevenih badema

Nadev:
-2 prutica rabarbare
-50 gr puter od badema
-40 gr mlevenih badema
-200 gr kompot od jabuka
-30 gr smedjeg secera

Priprema:

  • Pomesati sve sastojke za testo po redu kako su su navedeni. Rukama zamesiti testo koje ce biti malo lepljivo, zato ga sto manje mesiti. Po zelji mozete uviti u providnu foliju i ostaviti 30-ak minuta u frizider.
  • Testo rastanjiti na pobrasnjenoj radnoj dasci, a zatim ga preneti u kalup za tart koji ste premazali sa malo maslinovog ulja, ili ga obloziti papirom za pecenje.
  • Testo izbockati viljuskom na par mesta, prekriti papirom za pecenje i posuti klikerima (namenjenim za pecenje) ili pasuljom. Peci u zagrejanoj rerni na 180°C 10 minuta, zatim izvaditi iz sporeta i ostaviti da se malo prohladi.
  • Rabarbaru oljustiti i iseci na manje komadice ako koristite okrugli kalup ili manje prutice duzine 10-ak cm, ako koristite manji pravougaoni kalup.
  • Kompot od jabuka pomesati sa puterom i mlevenim bademima, a zatim ravnomerno razmazati preko testa.
  • Rasporediti prutice rabarbare i posuti secerom.
  • Pripremljen tart peci na 180°C, 20-25 minuta. Ostaviti da se malo prohladi, a zatim degustirati.

Napomena:

  • Tart mozete peci u okrugli kalup dimenzija 24-26 cm.
  • Ako koristiti pravougaoni kalup (kao na slici), od navedene kolicine mozete napraviti jos 2 manja tartelette precnika 10-12cm kako bi ste iskoristili sve sastojke.
  • Puter od badema mozete nabaviti u bio prodavnicama ili ga napraviti sami po ovom receptu -klik-.

 

 

Publicités

3 réflexions sur “Tart sa rabarbarom i bademima

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s