Tart sa sparglama i 3 vrste sira

Sezona je spargli, a ovaj tart je jedan od nacina kako da ih upotrebite.

Potrebno:
Testo:
-100 gr spelt brasna
-75 gr psenicnog mekog brasna
-75 gr omeksalog putera
-50 ml vode
1/2 kasicice soli

Nadev:

-100 gr krem sira
-100 gr rendanog parmezana
-100 gr rendane mozarele
-1/2 limuna (sok)
-1 veza spargli

i jos:
-1 zumance
-1 kasika vode
-2 kasike maslinovog ulja

Priprema:

  • Pomesati obe vraste brasna, dodati so i puter, pa rukama izmesati sastojke. Dodati vodu i zamesiti glatko testo. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti 1h u frizider.
  • Nakon toga, testo rastanjiti na pobrasnjenoj radnoj dasci u obliku diska debljine 1-2mm. Pazljivo ga preneti u kalup za tart (24-26cm) i izbockati viljuskom na par mesta.
  • Pomesati sve 3 vrste sira sa sokom od limuna pa razmazati u tankom sloju preko testa.
  • Rasporediti spargle, a zatim ih poprskati maslinovim uljem.
  • Zumance razmutiti sa kasikom vode, pa premazati preko spargli.
  • Peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Publicités

5 réflexions sur “Tart sa sparglama i 3 vrste sira

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s