Potrebno:
Testo:
-100 gr spelt brasna
-75 gr psenicnog mekog brasna
-75 gr omeksalog putera
-50 ml vode
1/2 kasicice soli
Nadev:
-100 gr krem sira
-100 gr rendanog parmezana
-100 gr rendane mozarele
-1/2 limuna (sok)
-1 veza spargli
i jos:
-1 zumance
-1 kasika vode
-2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
- Pomesati obe vraste brasna, dodati so i puter, pa rukama izmesati sastojke. Dodati vodu i zamesiti glatko testo. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti 1h u frizider.
- Nakon toga, testo rastanjiti na pobrasnjenoj radnoj dasci u obliku diska debljine 1-2mm. Pazljivo ga preneti u kalup za tart (24-26cm) i izbockati viljuskom na par mesta.
- Pomesati sve 3 vrste sira sa sokom od limuna pa razmazati u tankom sloju preko testa.
- Rasporediti spargle, a zatim ih poprskati maslinovim uljem.
- Zumance razmutiti sa kasikom vode, pa premazati preko spargli.
- Peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Divno izgleda ♥ Sve sastojke volim i rado bih pojela parče.. dva.. tri.. :)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Gago 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako volim šparoge i stalno ih jedem kada im je sezona. Koja je ovdje završila. Čini mi se da je kratko trajala, a ovaj tart je baš odličan.
Sviđa mi seSviđa mi se
Jel mi verujes da nisam jos nikada probala spargle (mislim da ih cak nema na pijaci), ali ovaj tart izgleda vise nego dobrrrrooo!:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Uh, što dobro izgleda! Smazala bih pola tepsije, garant! ♥
Sviđa mi seSviđa mi se