Jagode su mi omiljeno voce, ali retko kada ih koristim u desertima. Dok su sveze volim da ih iskoristim u pripremi smoothie-a ili ih jednostavno zasladim medom u nekoj vocnoj salati. Ovog puta mi se bas, bas jeo cheesecake sa jagodama i nekom cokoladom. Bela cokolada je odlicno odradila posao, a da pri tom nije bilo potrebe dodatku secera i ostalih zasladjivaca 🙂
Potrebno:
-120 gr integralnog keksa
-30 gr putera
-100 ml mleka od kokosa (ili badema)
-2 lista zelatina
-100 gr bele cokolade
-300 gr krem sira (tip Philadelphia)
-125 gr jagoda
Priprema:
- Keks samleti u multipraktiku, preliti otopljenim puterom i izmesati.
- Smesu sipati u manji pravougaoni pleh (10×20) koji ste prethodno oblozili providnom folijom. Dobro poravnjati i ostaviti u frizider dok pripremate nadev.
- Listove zelatina preliti hladnom vodom i ostaviti 10-ak minuta da odstoji.
- Kokosovo mleko zagrejati do tacke vrenja, skloniti sa sporeta pa dodati zelatin koji ste prethodno dobro iscedili. Promesati i ostaviti sa strane da se ohladi.
- Cokoladu otopiti na pari.
- Krem sir umutiti kremasto, pa dodati otopljenu cokoladu.
- Dodati ohladeno mleko sa zelatinom i dobro sjediniti. Smesa ce biti malo redja, ali ce se kasnije stegnuti.
- Polovinu kreme sipati preko keksa.
- Rasporediti jagode koje ste isekli na polovine.
- Preko jagoda sipati drugu polovinu kreme i ostaviti u zamrzivac najmanje 3h pre sluzenja.
- Cheesecake mozete cuvati i u frizideru, ali je tada najbolje da odstoji celu noc.
- Po zelji mozete dodati malo secera u prahu prilikom mucenja kreme, ali ja sam ga izostavila, jer je odlicnog ukusa i bez dodatka secera.
Fina kombinacija sa belom čokoladom.. ♥ Ni ja ne bih dodavala šećer, jer je ona poprilično slatka!
Sviđa mi seSviđa mi se