Madlene sa umakom od malina

IMG_0515

Da bi vam madlene uspele i imale fino ispupcenje, vrlo je bitno da vam testo odstoji par sati na hladnom mestu. Postoje silikonski kalupi za pripremu madlena, ali idealno bi bilo da koristite plehane kalupe.

Navedeni sastojci su dovoljni za 24 madlene, odnosno 2 pleha.

Potrebno:

-4 jaja
-125 gr smedjeg secera
-*165 gr umak od malina
-250 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-130 gr otopljenog putera

Za umak od malina:
-250 gr malina
-1 kasika secera

i jos:
-1 kasika putera
-1 kasika brasna

Priprema:

  •  Umak od malina pripremiti tako sto cete u manju serpu sipati maline
    i 1 kasiku secera, a zatim kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta. Nakon toga procediti kako bi ste odstranili semenke i ostaviti sa strane da se umak ohladi.
  •  Umutiti jaja sa secerom. Polako dodati umak od malina, brasno pomesano sa praskom za pecivo i na kraju puter koji ste prethodno otopili na tihoj vatri.
  • Smesu ostaviti u frizider da odstoji oko 2-3h.
  • Pleh za madlene premazati puterom i posuti brasnom, pa sipati po jednu kasiku testa.
  • Pleh staviti u zamrzivac par minuta, odnosno vreme dok zagrevate rernu.
  • Rernu ukjljuciti na 220°C.
  • Madlene izvaditi iz zamrzivaca i peci 4 minuta.
  • Smanjiti temperatu na 200°C i nastaviti sa pecenjem jos 5 minuta.
  • Izvaditi iz rerne, sacekati da se madlene malo ohlade, a zatim ih pazljivo izvaditi iz pleha.

IMG_0501IMG_0491IMG_0502

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0505

Original recept mozete pogledati ovde-klik-.

Publicités

Une réflexion sur “Madlene sa umakom od malina

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s