Kolac od belanaca sa Matcha cajem i ribizlama

IMG_0605

Ako imate visak belanaca i ne znate sta cete sa njima, evo jedne ideje kako da ih iskoristite. Recept saljem Tanji sa bloga Ekspres lonac, koja je domacica ovomesecne igrice Ajme, koliko nas! i koja nam je kao zadatak zadala temu ribizle.

Potrebno:

-5 belanaca
-125 gr putera
-125 gr smedjeg secera
-65 gr mlevenih badema
-65 gr brasna
-1 kasicica zelenog caja Matcha
-4 kasike dzema od ribizli
-250 gr svezih ribizla

Priprema:

  • Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se malo prohladi
  • Brasno pomesati sa mlevenim bademima i zelenim cajem Matcha
  • Umutiti belanca sa secerom (secer dodati postepeno iz 3-4 puta)
  • Dodati puter i na kraju mesavinu suvih sastojaka
  • Smesu sipati u okrugli pleh (mozete koristiti i kalup za tart 22-24cm) koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C, 25-30 minuta
  • Dzem otopiti na tihoj vatri, pa 1/2 premazati preko ohladjenog kolaca
  • U drugi deo dzema dodati ribizle, promesati i rasporediti preko kolaca

Pre sluzenja posuti Matcha cajem i sluziti uz dodatak sladoleda, umucene slatke pavlake i sl.
IMG_0595

IMG_0609

IMG_0612IMG_0613

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s