Piletina i povrce u wok-u

IMG_0585

Posle serije slatkih recepta, predlazem Vam jedan konkretan i potpun recept za recimo danasnji rucak. U original receptu vreme pripreme je manje od 20 minuta, ali ja sam to vreme malo produzila i napravila par modifikacija.

Potrebno:

-400 gr pileceg filea
-3 paprike (1crvena, 1 zuta i 1 zelena)
-1 manja tikvica
-1 glavica crnog luka
-1 cen belog luka
-4 kasike sitno seckanog kikirikija
-100ml vode (ili bujona za supu)
-2 kasike soja sosa
-1 kasika ulja

Priprema

  • Piletinu iseci na kockice, paprike i crni luk iseci na trakice a tikvicu na polumesece
  • U wok-u ili dubljem tiganju staviti kasiku ulja, dodati piletinu i prziti 2-3 minuta da porumeni
  • Dodati iseckano povrce, kao i beli luk pa prziti 1-2 minuta, mesajuci s´vremena na vreme
  • Dodati vodu (ili bujon) i sos od soje pa nastaviti sa przenjem 20-30 minuta
  • Sipati u tanjir, posuti kikirikijem i sluziti sa kuvanom rizom, testeninom i sl.

IMG_0575IMG_0581IMG_0582IMG_0580

Recept je iz knjige « Plats du soir en moins de 20 minutes ».

Publicités

Une réflexion sur “Piletina i povrce u wok-u

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s