Piletina i povrce u wok-u

IMG_0585

Posle serije slatkih recepta, predlazem Vam jedan konkretan i potpun recept za recimo danasnji rucak. U original receptu vreme pripreme je manje od 20 minuta, ali ja sam to vreme malo produzila i napravila par modifikacija.

Potrebno:

-400 gr pileceg filea
-3 paprike (1crvena, 1 zuta i 1 zelena)
-1 manja tikvica
-1 glavica crnog luka
-1 cen belog luka
-4 kasike sitno seckanog kikirikija
-100ml vode (ili bujona za supu)
-2 kasike soja sosa
-1 kasika ulja

Priprema

  • Piletinu iseci na kockice, paprike i crni luk iseci na trakice a tikvicu na polumesece
  • U wok-u ili dubljem tiganju staviti kasiku ulja, dodati piletinu i prziti 2-3 minuta da porumeni
  • Dodati iseckano povrce, kao i beli luk pa prziti 1-2 minuta, mesajuci s´vremena na vreme
  • Dodati vodu (ili bujon) i sos od soje pa nastaviti sa przenjem 20-30 minuta
  • Sipati u tanjir, posuti kikirikijem i sluziti sa kuvanom rizom, testeninom i sl.

IMG_0575IMG_0581IMG_0582IMG_0580

Recept je iz knjige „Plats du soir en moins de 20 minutes“.


One thought on “Piletina i povrce u wok-u

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s