Caj od jabuka i cimeta

img_0705

Najbolji nacin koji ce nam pomoci da zaboravimo na hladnocu i kisne dane u ovo doba godine, jeste jedan topao, aromatizovan caj. Ako je pored toga pripremljen na domaci nacin, nedostaje nam samo da se zavucemo ispod jorgana, uzmemo neku dobru knjigu i odlutamo u neke toplije krajeve…

img_0712

Potrebno:

-2 jabuke (potrebna je samo kora)
-1 stapic cimeta
-400 ml vode
-1 kasika meda

img_0716

Priprema:

  • Jabuke oljustiti, pa koru staviti u manju serpu i preliti vodom.
  • Dodati stapic cimeta, a zatim staviti na sporet i zagrevati dok ne provri.
  • Skloniti sa sporeta, poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.
  • Sipati u solju, dodati med po ukusu i uzivati u toploj aromi

img_0708img_0715

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s