Znam da nista ne moze zameniti leto i tople dane, ali ovo doba godine mi je posebno drago, jer mi tada cela kuhinja mirise na jesen…na jabuke i cimet naravno. Zato vam toplo preporucujem recept za galete sa sitno iseckanim kockicama jabuka, proprzene na malo maslaca i mrvicom cimeta. Idealno bi bilo da imate aparat sa pravougaonim modlama za galete, ali verujem da moze posluziti i aparat srcastog oblika.
Potrebno:
-150 gr psenicnog belog brasna
-100 gr razenog brasna
-50 gr putera
-1 kesica praska za pecivo
-30 gr smedjeg secera
-prstohvat soli
-2 jaja
-400 ml mleka
-2 jabuke
-10 gr putera
-1/4 kasicice cimeta
-secer u prahu za posipanje
Priprema:
- Oljustiti jabuke i iseci na kockice
- U tiganj staviti 10 gr putera, dodati jabuke i cimet, pa ih prziti 5 minuta na tihoj vatri. Ostaviti sa strane da se prohlade
- Otopiti 50 gr putera u mikrotalasnoj ili na tihoj vatri i takodje ostaviti sa strane
- Umutiti jaja sa secerom
- Dodati obe vrste brasna koje ste pomesali sa praskom za pecivo. Dodati sol, mleko i otopljeni puter
- Na kraju dodati jabuke sa cimetom
- Kutlacom sipati smesu u aparat za Waffles, koji ste pramazali sa malo ulja i peci ih oko 5 minuta.
- Pre sluzenja posuti secerom u prahu