Kruna tart sa pestom

img_0799

Dekorativan i veoma ukusan tart pripremljen sa pestom od bosiljka, koluticima paradajza i tikvice i mrvicama fete.

img_0796

Potrebno:

-1 pakovanje lisnatog testa (250 gr)
-2 paradajza
-1 tikvica
-100 gr pesta
-100 gr fete
-origano
-1 jaje
-2 crne masline

Priprema:

  • Testo rastanjiti na radnoj povrsini u obliku kruga
  • Na sredini testa staviti manju okruglu posudu i blago pritisnuto, dovoljno toliko da se ocrta krug
  • Oko posude razmazati pesto, tako da ostavite prazno 1 cm na krajevima testa
  • Paradajz i tikvicu iseci na tanke kolutice, pa redjati naizmenicno preko pesta
  • Posuti origanom i izmrvljenom fetom
  • Pomeriti okruglu posudu sa testa, pa u iscrtanom krugu iseci 8 trougla
  • Krajeve testa premazati vodom, blago preklopiti ka unutrasnjosti pa spojiti sa vrhovima trougla, tako sto cete svaki trougao prebaciti preko povrca
  • Premazati razmucenim jajetom, pa na svaki ugao staviti koluticic crne masline
  • Peci na 180°C oko 30 minuta.

img_0793img_0801

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s