Kruna tart sa pestom

img_0799

Dekorativan i veoma ukusan tart pripremljen sa pestom od bosiljka, koluticima paradajza i tikvice i mrvicama fete.

img_0796

Potrebno:

-1 pakovanje lisnatog testa (250 gr)
-2 paradajza
-1 tikvica
-100 gr pesta
-100 gr fete
-origano
-1 jaje
-2 crne masline

Priprema:

  • Testo rastanjiti na radnoj povrsini u obliku kruga
  • Na sredini testa staviti manju okruglu posudu i blago pritisnuto, dovoljno toliko da se ocrta krug
  • Oko posude razmazati pesto, tako da ostavite prazno 1 cm na krajevima testa
  • Paradajz i tikvicu iseci na tanke kolutice, pa redjati naizmenicno preko pesta
  • Posuti origanom i izmrvljenom fetom
  • Pomeriti okruglu posudu sa testa, pa u iscrtanom krugu iseci 8 trougla
  • Krajeve testa premazati vodom, blago preklopiti ka unutrasnjosti pa spojiti sa vrhovima trougla, tako sto cete svaki trougao prebaciti preko povrca
  • Premazati razmucenim jajetom, pa na svaki ugao staviti koluticic crne masline
  • Peci na 180°C oko 30 minuta.

img_0793img_0801


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s