Pizza od karfiola

 

2016-10-28-13-14-41

Podloga za ovu pizzu je napravljena bez trunke brasna, a priprema se od mlevenog karfiola, jaja i sira. Nadev je od mozzarele i rendanih tikvica sa dodatkom tankih kolutica maslina. Ukusom se ne moze reci da podseca na pravu pizzu, ali cete zato dobiti zdrav i niskokalorican obrok.

2016-10-28-13-15-11Potrebno:

-1 manji karfiol
-2 jaja
-50 gr rendanog parmezana
-1 puna kasika krem freš (ili pavlake)
-1 kasicica seckanog persuna
-so, biber, origano

Nadev:

-1 manja tikvica
-3 kasike umaka od paradajza (ili kecap)
-125 gr mozzarelle isecene na tanke kolutice
-4 crne masline

Priprema:

  • Izrendati tikvicu na krupnije rende, posoliti i ostaviti sa strane da pusti vodu
  • Karfiol razdvojiti na manje cvetice, oprati, pa ih kuhinjskom krpom dobro osusiti
  • Staviti u multipraktik i izmiksati u mrvice. Mozete se posluziti i elekticnom seckalicom, s’tim sto cete morati iz vise puta miksati cvetice kako biste dobili sitne mrvice.
  • Mrvice karfiola sipati u vecu posudu, dodati jaja, parmezan, krem freš i zacine
  • Dobro izmesati sastojke, pa izruciti u ukrugli pleh koji ste oblozili papirom za pecenje, blago pritisnuti i formirati podlogu za pizzu
  • Peci na 180°C 20-25 minuta dok krajevi blago ne porumene
  • Izvaditi iz rerne i premazati umakom od paradajza
  • Rasporediti kolutice mozzarelle
  • Tikvice dobro pritisnuti rukama kako biste iscedili sto vise tecnosti, a zatim ih rasporediti preko mozzarelle. Jako je bitno da iscedite tecnost iz tikvica, da se karfiol ne natopi vodom.
  • Masline iseci na tanke kolutice, rasporediti prako nadeva, posuti origanom i vratiti da se pece jos 10 minuta.
  • Pecenu pizzu izvaditi iz rerne, ostaviti 10-15 minuta da se prohladi, a zatim konzumirati.

2016-10-28-13-14-31img_0823

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s