Galete (Waffles) sa bundevom i ovsenim pahuljicama

img_0865

Pozelela sam da obogatim malo moj jutarnji meni, pa sam za dorucak umesto klasicnih ovsenih pahuljica sa mlekom pripremila ove neobicne galete sa pireom od bundeve. Ukus im je veoma blag i nimalo ne podseca na klasicne galete, ali su zato veoma zdrave i idealne su za osobe koje izbegavaju gluten.

img_0851

Potrebno:

-300 ml mleka od soje
-180 gr ovsenih pahuljica
-160 gr ovsenog brasna
-2 kasicice praska za pecivo
-1 kasicica limunovog soka
-1 kasicica cimeta
-1/2 kasicice kardamoma u prahu
-1/8 kasicice rendanog orascica
-200 gr pire od bundeve
-3 kasike otopljenog kokosovog ulja
-2 kasike meda
-prstohvat soli

i jos:
-med, javorov sirup... za posluzivanje

Priprema:
  • U vecu posudu sipati mleko od soje
  • Dodati ovsene pahuljice, ovseno brasno i prasak za pecivo pa izmesati sastojke
  • Dodati preostale sastojke i izmesati da se smesa sjedini
  • Aparat za Waffles premazati uljem, a zatim sipati po jednu punu kasiku u svaki kalup i peci 3-4 minuta
  • Izvaditi pecene galete, pa postupak ponavljati dok ne utrosite sve sastojke
  • Sluziti uz dodatak meda, javorovog sirupa i sl.

img_0858img_0866


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s