Puzici sa makom

img_1137

Preukusni, mekani puzici sa nadevom od mlevenog maka, idealni za dorucak ili uzinu.

img_1143

Potrebno:

-400 gr speltinog brasna
-1 kesica suvog kvasca
-4 kasike tople vode
-3 kasike meda
-prstohvat soli
-2 jaja
-100 ml mlakog mleka

Nadev:
-200 gr mlevenog maka
-100 ml vrelog mleka
-2 kasike smedjeg secera

i jos:
-40 gr otopljenog putera

po zelji (za premazivanje):
-1 kasika meda
-1 kasika limunovog soka

Priprema:

  • Suvi kvasac preliti vodom i ostaviti 15-ak minuta da odstoji
  • U vecu posudu sipati brasno.
  • Dodati nadosli kvasac, prstohvat soli, med, mleko i blago razmucena jaja
  • Zamesiti testo, pa prekriti cistom krpom i ostaviiti 2h da odstoji na toplom mestu
  • U medjuvremenu pripremiti fil, tako sto cete mleveni mak preliti vrelim mlekom i kuvati 2-3 minuta na tihoj vatri. Dodati secer, promesati i ostaviti sa strane da se prohladi
  • Nadoslo testo izruciti na pobrasnjenoj dasci, pa oklagijom rastanjiti testo u obliku pravougaonika (35×45), debljine 1 cm
  • Premazati otopljenim puterom, a zatim i filom od maka pa uviti testo kao rolat
  • Ostrim nozem seci kolutice debljine 1.5cm i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje
  • Prekriti krpom i ostaviti 30 minuta da odstoji na toplom mestu
  • Peci na 200°C oko 15 minuta
  • Tople puzice mozete premazati mesavinom meda i limunovog soka,ali ja sam taj deo izostavila

img_1142img_1144img_1152

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s