Grisine

img_1162

Opasno zarazne grickalice koje mozete grickati kao aperitif u iscekivanju novogodisnje noci. Idealne su uz casu piva, ali i bezalkoholna pica se jako dobro uklapaju.

img_1171

Potrebno:

-200 gr mekog psenicnog brasna
-50 gr griza
-125 ml mlake vode
-1 kesica suvog kvasca (7 gr)
-2 kasike maslinovog ulja
-1/2 kasicice secera
-1 kasicica soli
-1 kasicica origana

i jos:
-malo maslinovog ulja za premazivane
-krupne morske soli
-susam, kim,mak…

Priprema:

  • U mlakoj vodi sipati kesicu suvog kvasca, promesati i ostaviti 15-ak minuta da odstoji
  • U vecu posudu sipati brasno, griz, sol, secer, maslinovo ulje i origano
  • Dodati nadosli kvasac pa zamesiti glatko testo
  • Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 1h da odstoji na toplom mestu
  • Nadoslo testo izruciti na blago pobrasnjenoj dasci, premesiti, pa ga rastanjiti u obliku pravougaonika dimenzija 20×30 cm
  • Ostrim nozem iseci tanke trake debljine 8-10mm x 20 cm

20161228_172246

  • Svaku traku dlanovima oblikovati na dasci u obliku valjka
  • Redjati ih u pleh oblozen papirom za pecenje, premazati uljem, posoliti i posuti po zelji susamom, kimom, makom…
  • Peci na 180°C oko 20 minuta
  • Vruce grisine izvaditi iz rerne i sluziti uz casu piva

img_1166img_1169

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s