Ova torta je jednostavna za pripremu, ne pece se i idealna je za osobe koje ne provode previse vremena u kuhinji. Tokom pripreme je najbolje koristiti cetvrtasti kalup cije se stranice skidaju ili neku dublju posudu koja ce vam omoguciti ravnomerno slaganje slojeva keksa, fila i banana.
Potrebno:
-400 gr keksa petit beurre
-2 pudinga od vanile
-750 ml mleka
-4 kasike smedjeg secera
-125 gr maslaca
-125 gr secera u prahu
-3 banane (isecene na tanke kolutice)
-2 kesice krem slaga
i jos:
-200 ml mlakog mleka
Priprema:
- U 650 ml mleka dodati 4 kasike smedjeg secera i staviti na sporet da provri
- Preostalih 100 ml mleka pomesati sa pudingom, pa dodati vrelom mleku i skuvati puding
- Prekriti providnom folijom i ostaviti na hladnom da se ohladi
- Maslac umutiti sa secerom u prahu, a zatim sjediniti sa ohladjenim pudingom
- Keks umociti u mlako mleko, pa redjati na tacnu 3×4 u jednom redu
- Premazati tankim slojem fila, a zatim rasporediti kolutice banana u jednom sloju
- Ponovo premazati tankim slojem fila, pa poredjati opet keks koji ste umocili u mlako mleko
- Ponoviti postupak jos jednom, a zatim pripremljenu tortu ostaviti u frizideru da se stegne
- Krem slag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu.
- Ukrasiti je po zelji