Kolac sa tresnjama i mlevenim bademima

img_1314

Kolac koji izgledom podseca na one starinske poslastice koje su nekada pripremale nase mame i bake. Poseban ukus je izrazen dodatkom mlevenih badema i tresanja iz kompota, ali ako vam je problem da pronadjete tresnje u teglici mozete ih zameniti zamrznutim visnjama.

img_1315

Potrebno:

-125 gr omeksalog maslaca
-125 gr smedjeg secera
-3 jaja
-120 gr brasna
-70 gr mlevenih badema
-1/2 kesice praska za pecivo
-2 kasike mleka
-1/2 kasicice vanile u prahu (ili arome)
-400 gr tresanja iz kompota (ili svezih)

Priprema:

  • Umutiti omeksali maslac sa secerom
  • dodati jedno po jedno jaje i nastaviti sa mucenjem par minuta
  • Dodati brasno pomesano sa bademima i praskom za pecivo
  • Na kraju dodati 2 kasike mleka i vanilu
  • Manji pravougaoni pleh  (20 x 28) premazati jednom kasicicom otopljenog putera i posuti brasnom
  • Sipati umucenju smesu, poravnjati povrsinu testa a zatim rasporediti dobro iscedjene tresnje
  • Peci na 200°C 10 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti sa pecenjem oko 20-ak minuta
  • Kolac izvaditi iz rerne da se ohladi, a zatim iseci na kocke i sluziti

img_1325img_1327


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s