Od kada sam isprobala domacu granolu sa kokosom i orasima, redovno je pripremam za dorucak. Iskreno receno ne pamtim kada sam poslednji put kupila industrijski pripremljenu granolu. Cesto kombinujem razne sastojke, ponekad to budu i minimalni sastojci koji se zateknu u kuhinji, a od pahuljica koristim ovsene, heljdine, razene… Ovog puta sam isprobala Granolu sa zelenim cajem Matcha koji jednostvno obozavam.
U receptu sam navela 2 kasike zelenog caja, ali ako ne volite intenzivni ukus ovog caja, slobodno smanjite kolicinu.
Potrebno:
-300 gr ovsenih pahuljica
-50 gr kokosa
-50 ml ulja (ili putera od kokosa)
-50 gr meda
-30 gr semenki suncokreta
-30 gr semenki bundeve
-30 gr susama
-2 kasike zelenog Matcha caja
-60 gr suvih brusnica
i jos:
-nekoliko zrna svezeg nara za posluzivanje
Priprema:
- Pomesati ovsene pahuljice sa kokosom i semenkama
- U vatrostalnoj posudi sipati ulje, med i zeleni caj Matcha, pa na tihoj vatri zagrejati kratko da se sastojci povezu, a zatim sipati preko suvih sastojaka i promesati kasikom
- Pripremljene sastojke sipati u pleh koji ste oblozili papirom i peci na 160°C, 15-20 minuta
- Izvaditi iz rerne i odmah umesati suve brusnice
- Sve sastojke promesati ponovo, ostaviti da se ohlade, a zatim cuvati u hermeticki zatvorenoj kutiji.
Za kraj bih zelela da dodam da sam proteklih mesec dana bila gost na portalu Posalji recept u rubrici Kuvamo sa. Ovom prilikom se zahvaljujem mojoj dragoj imenjakinji Natasi, inace urednici portala na predivnom druzenju i prelepim komplimentima.