Neobican ali vrlo ukusan rolat koji se priprema sa rendanom sargarepom i nadevom od sira i putera.
Potrebno:
(Original recept)
-4 jaja
-50 gr secera
-50 gr smedjeg secera (vergeoise)
-1 kesica vinilin secer
-120 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-prstohvat soli
-1/2 kasicice cimeta
-3 srednje sargarepe
Fil:
-80 gr putera (sobne temperature)
-200 gr sira (tip Philadelphia)
-80 gr secera u prahu
-1 kasicica arome od vanile
-malo secera u prahu za dekoraciju
Priprema:
- Umutiti zumanca sa smedjim i vanilin secerom
- Dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo, cimetom i prstohvatom soli (smesa ce biti prilicno gusta)
- Posebno umutiti belanca sa 50 gr secera, pa postepeno sjediniti sa umucenim zumancima. Prvo dodati 3-4 kasike, dobro izmesati, a zatim dodati preostali sneg od belanaca.
- Na kraju umesati izrendane sargarepe i promesati
- Smesu sipati u pravougaoni pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C 10-12 minuta
- Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi (nije potrebno umotavati u krpu kao klasican rolat)
- Fil pripremiti tako sto cete umutiti puter sa secerom u prahu, a zatim dodati krem sir i vanilu
- Premazati pripremljenu koru, a zatim uviti u rolat i ostaviti preko noci na hladnom mestu
- Pre sluzenja dekorisati po zelji ili posuti secerom u prahu