Ove pitice u obliku trouglica vas nece ostaviti ravnodusnim. Brzo se spremaju, idealne za poneti, mogu se spremati za vreme posta i sto je najbitnije, vrlo, vrlo su ukusne.
Potrebno:
-1 pakovanje kora za pitu
-2 srednje tikvice
-1 solja kuvanog pirinca
-10-15 listica svezeg bosiljka
-so, biber
-100 ml ulja
-100 ml vode
-malo mlevenog susama za posipanje
Priprema:
- Tikvice izrendati i ostaviti sa strane 15-ak minuta da puste vodu, a zatim ih dobro iscediti rukama
- Dodati solju kuvanog pirinca i sitno iseckane listice bosiljka
- Dodati sol i biber i izmesati
- Uzeti jednu koru pa je poprskati jednom kasikom ulja i jednom kasikom vode
- Cetkicom razmazati tecnost, pa po sredini kore rasporediti fil od tikvica
- Koru presaviti sa jedne strane za 1/3, a zatim 2/3 preklopiti preko prve (kao na slici)
- Dobijenu koru presavijati na trouglice pa redjati u pleh koji ste premazali uljem
- Postupak ponoviti sa preostalim korama
- Na kraju dobijene trouglice premazati ostatkom ulja i vode, posuti susamom i peci u rerni na 200°C oko 30 minuta
Napomena:
Za pitu sam koristila srednje zelene tikvice, kao sto se moze videte na prvoj slici (u gornjem desnom uglu)
Za posipanje sam koristila GOMA-SIO (mesavina mlevenog susama i soli), ali svakako ga mozete zameniti obicnim semenkama susama.