Pita sa tikvicama i bosiljkom

IMG_1676

Ove pitice u obliku trouglica vas nece ostaviti ravnodusnim. Brzo se spremaju, idealne za poneti, mogu se spremati za vreme posta i sto je najbitnije, vrlo, vrlo su ukusne.

IMG_1674

Potrebno:

-1 pakovanje kora za pitu
-2 srednje tikvice
-1 solja kuvanog pirinca
-10-15 listica svezeg bosiljka
-so, biber
-100 ml ulja
-100 ml vode
-malo mlevenog susama za posipanje

Priprema:

  • Tikvice izrendati i ostaviti sa strane 15-ak minuta da puste vodu, a zatim ih dobro iscediti rukama
  • Dodati solju kuvanog pirinca i sitno iseckane listice bosiljka
  • Dodati sol i biber i izmesati
  • Uzeti jednu koru pa je poprskati jednom kasikom ulja i jednom kasikom vode
  • Cetkicom razmazati tecnost, pa po sredini kore rasporediti fil od tikvica
  • Koru presaviti sa jedne strane za 1/3, a zatim 2/3 preklopiti preko prve (kao na slici)
  • Dobijenu koru presavijati na trouglice pa redjati u pleh koji ste premazali uljem
  • Postupak ponoviti sa preostalim korama
  • Na kraju dobijene trouglice premazati ostatkom ulja i vode, posuti susamom i peci u rerni na 200°C oko 30 minuta

Napomena:

Za pitu sam koristila srednje zelene tikvice, kao sto se moze videte na prvoj slici (u gornjem desnom uglu)
Za posipanje sam koristila GOMA-SIO (mesavina mlevenog susama i soli), ali svakako ga mozete zameniti obicnim semenkama susama.

IMG_1673IMG_1681


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s