Mak vanilice

IMG_1843

Jednostavne za pripremu i veoma ukusne vanilice koje ce oduseviti sve ljubitelje maka.

Potrebno:

-100 gr brasna
-100 gr mlevenog maka
-80 gr putera
-80 gr smedjeg secera
-50 ml vode
i jos:
-dzem od kajsija

Priprema:

  • Sipati vodu i puter u serpicu pa staviti na sporet da provri i da se puter otopi
  • Pomesati brasno, mak i secer, pa dodati otopljeni puter sa vodom
  • Zamesiti testo, uviti u providnu foliju i ostaviti u frizider 30 minuta
  • Na pobrasnjenoj dasci razviti testo debljine 2-3 mm, pa malom okruglom modlicom (ili nekog drugog oblika) vaditi kruzice i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje
  • Peci na 180°C 12 minuta, a zatim izvaditi iz sporeta i ostaviti da se potpuno ohladi
  • Kolace spajati dzemom od kajsija i cuvati u hermeticki zatvorenoj kutiji

Napomena:

  • Za pripremu vanilica koristila sam mak u zrnu, koji sam fino samlela u masini za mlevenje kafe
  • Ako koristite kupovni mleveni mak, obratiti paznju na secer, jer kupovni mak je uglavnom pomesan sa secerom u prahu. U tom slucaju smanjiti kolicinu navedenog secera u receptu i prilagoditi vasem ukusu

IMG_1837IMG_1849


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s