Krem corba od karfiola

 

IMG_1830

Fina i kremasta supa od karfiola, dekorisana listicima blansiranih badema i seckanim persunom.

IMG_1833

Potrebno:

-1 glavica crnog luka
-2 kasike ulja
-2 srednja krompira
-1 glavica karfiola
-750 ml vode
-1 kockica bujona za supu
-persun, listici badema ili kisela pavlaka po zelji

Priprema:

  • Crni luk iseckati sitno pa prodinstati 5 minuta sa uljem i malo vode
  • Dodati krompir isecen na manje komadice, a zatim i karfiol koje ste prethodno odvojili na manje cvetice
  • Dodati vodu i kockicu bujona pa sve zajedno kuvati izmedju 30-45 minuta, da povrce omeksa
  • Kuvano povce i tecnost sipati u multipraktik, pa izmiksati
  • Vrati na sporet, zagrejati do tacke kljucanja, pa pre sluzenja posuti seckanim persunom i bademima
  • Po zelji mozete dodati kasiku-dve krem fresa ili kisele pavlake

IMG_1834IMG_1827

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s