Fina i kremasta supa od karfiola, dekorisana listicima blansiranih badema i seckanim persunom.
Potrebno:
-1 glavica crnog luka
-2 kasike ulja
-2 srednja krompira
-1 glavica karfiola
-750 ml vode
-1 kockica bujona za supu
-persun, listici badema ili kisela pavlaka po zelji
Priprema:
- Crni luk iseckati sitno pa prodinstati 5 minuta sa uljem i malo vode
- Dodati krompir isecen na manje komadice, a zatim i karfiol koje ste prethodno odvojili na manje cvetice
- Dodati vodu i kockicu bujona pa sve zajedno kuvati izmedju 30-45 minuta, da povrce omeksa
- Kuvano povce i tecnost sipati u multipraktik, pa izmiksati
- Vrati na sporet, zagrejati do tacke kljucanja, pa pre sluzenja posuti seckanim persunom i bademima
- Po zelji mozete dodati kasiku-dve krem fresa ili kisele pavlake