Slane pogacice sa semenkama bundeve

IMG_1918

Ove slane pogacice su idealne za grickanje kako samostalno tako i uz dodatak nekog povrca. Vrlo brzo se pripremaju a nestaju brzinom svetlosti.

IMG_1915

Potrebno:

(Original recept)

-125 gr psenicnog belog brasna
-100 gr integralnog brasna
-2 kasicice praska za pecivo
-1/2 kasicice soli
-50 gr putera sobne temperature
-150 gr rendanog emental sira
-50 ml mleka
-1 jaje
-30 gr semenki bundeve
i jos:
-1 jaje za premazivanje

Priprema:

  • U vecoj posudi pomesati brasno sa praskom za pecivo i solju
  • Dodati puter i sir pa prstima zamesiti sastojke da dobijete peskovitu smesu
  • Dodati razmuceno jaje, mleko i semenke bundeve (po potrebi dodati jos malo mleka,a li paziti da testo ne bude lepljivo)
  • Na pobrasnjenoj radnoj dasci rastanjiti testo tebljine 1-1,5 cm, pa okruglom modlicom precnika 5-6 cm vaditi pogacice i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje
  • Premazati razmucenim jajetom sa malo vode i peci na 200°C, 15-20 minuta odnosno da pogacice porumene
  • Servirati ih mlake ili hladne

Napomena:

  • U original receptu se koristi samo psenicno belo brasno, medjutim meni se dopada ova mesavina integralnog i belog brasna, pa vam tako i pisem recept
  • Po zelji pogacice pre pecenja mozete posuti rendanim sirom,a semenke podeliti na pola, jednu polovinu staviti u testo, a drugom posuti pogacice.

IMG_1921IMG_1923

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s