Za pripremu ovih madlena potreban vam je kalup za madlene (metalni po mogucstvu), ali ako ne mozete nabaviti ovakav tip kalupa, mozete ih peci u kalupima za mafine. Vrlo su ukusne, mozete ih servirati kao predjelo ili recimo za dorucak uz solju jogurta.
Potrebno:
-100 gr mekog psenicnog brasna (T65)
-50 gr kukuruznog brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1/2 kasicice sode bikarbone
-1/2 kasicice soli
-2 kasike seckanog ruzmarina
-2 kasike iscedjenog soka od limuna
-100 gr rendanog ementala
-3 jaja
-100 ml mleka
-100 ml ulja
Priprema:
- U jednoj posudi pomesati obe vrste brasna, prasak za pecivo, sodu bikarbonu, so i sir
- U drugoj posudi razmutiti jaja sa mlekom i uljem, pa sjediniti sa prethodnim sastojcima
- Dodati limun i ruzmarin
- Sipati u kalupe za madlene koje ste prethodno premazali puterom i posuli brasnom
- Pleh staviti u zamrzivac 30-ak minuta
- Rernu zagrejati na 200°C
- Pleh izvaditi iz zamrzivaca, ubaciti u rernu i odmah smanjiti temperaturu na 180°C
- Peci 15 minuta, nakon toga izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade pre sluzenja