Slane madlene sa ruzmarinom

IMG_1946

Za pripremu ovih madlena potreban vam je kalup za madlene (metalni po mogucstvu), ali ako ne mozete nabaviti ovakav tip kalupa, mozete ih peci u kalupima za mafine. Vrlo su ukusne, mozete ih servirati kao predjelo ili recimo za dorucak uz solju jogurta.

IMG_1950

Potrebno:

-100 gr mekog psenicnog brasna (T65)
-50 gr kukuruznog brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1/2 kasicice sode bikarbone
-1/2 kasicice soli
-2 kasike seckanog ruzmarina
-2 kasike iscedjenog soka od limuna
-100 gr rendanog ementala
-3 jaja
-100 ml mleka
-100 ml ulja

Priprema:

  • U jednoj posudi pomesati obe vrste brasna, prasak za pecivo, sodu bikarbonu, so i sir
  • U drugoj posudi razmutiti jaja sa mlekom i uljem, pa sjediniti sa prethodnim sastojcima
  • Dodati limun i ruzmarin
  • Sipati u kalupe za madlene koje ste prethodno premazali puterom i posuli brasnom
  • Pleh staviti u zamrzivac 30-ak minuta
  • Rernu zagrejati na 200°C
  • Pleh izvaditi iz zamrzivaca, ubaciti u rernu i odmah smanjiti temperaturu na 180°C
  • Peci 15 minuta, nakon toga izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade pre sluzenja

IMG_1951IMG_1943


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s