Sarene oblande

img_2583-2

Ovih dana smo se se bas sladili. Bilo je raznih sitnih kolaca, minijaturnih i onih malo svecanijih torti (recept uskoro na blogu), pa sve do galete sa franzipan kremom 
Medju sitnim kolacima su se nasli jos i rozen kolac  kao i ove sarene oblande koje su fenomenalnog ukusa i izuzetno brzo se spremaju. Original recept se nalazi na blogu Mystic cake  koji pise moja draga koleginica Natalija.

img_2568-2

Potrebno:
(Original recept)

-1 pakovanje oblandi
-300 ml mleka
-200 gr secera
-250 gr margarina
-200 gr mlevenih oraha
-300 gr mlevenog keksa
-100 gr cokolade za kuvanje
-1 kasika aroma vanile


Priprema:

  • U vecu serpu sipati mleko i secer pa zagrevati na tihoj vatri do kljucanja
  • Dodati margarin i nastaviti sa zagrevanjem da se margarin potpuno otopi
  • Pomeriti sa sporeta pa dodati mlevene orahe i keks
  • Dobro izmesati, pa smesu podeliti na 2 jednaka dela
  • U prvi deo dodati otopljenu cokoladu (tamni fil), a u drugi aromu vanile (svetli fil)
  • Sacekati da se fil malo prohladi (da bude mlak, ali ne i hladan), pa redjati oblande sledecim redosledom
  • Uzmite jednu oblandu pa je premazati svetlim filom
  • Preko fila staviti drugu oblandu i nju premazati tamnim filom
  • Zatim ponoviti oblanda-svetli fil – oblanda -tamni fil vodeci racuna da svaku oblandu pritisnete prstima sa svih stranica, kako bi se fil dobro zalepio
  • Na kraju staviti poslednju oblandu i nju ne premazivati, vec je prekriti papirom za pecenje i na njega staviti neki tezi predmet (knjiga, daska i sl)
  • Slozenu oblandu staviti u frizider da se dobro stegne, a zatim rezati stanglice i sluziti

Napomena:

  • Ovu oblandu mozete pripremiti i u posnoj verziji tako sto cete mleko zameniti sojinim, pirincanim ili nekim drugim napitkom, margarin zameniti biljnim i koristite posnu cokoladu, kao i posni keks
  • Prilikom premazivanja oblandi, vazno je da fil ne bude previse vruc, jer ce tako oblande omeksati, upiti vlagu i postace zilave umesto hrskave

img_2573-2

img_2582-2

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s