Krem torta sa gotovim korama

 

img_2623-2

Bogata, socna, kremasta i veoma ukusna torta sa kremom od vanile, slatke pavlake i gotovim korama,  odusevice sve ljubitelje kremastih poslastica.

img_2620-2

Original recept za ovu tortu nalazi se na ambalazi Dr.Oetker krem kora za tortu sa kojima sam i pripremala ovu poslasticu. Kao zamenu za ove kore mozete koristiti neke druge gotove kore poput Vincini kora (torta ce biti socnija)ili cak mozete koristiti petit beurre keks.

Potrebno:

-1 pakovanje gotovih kora (Dr Oetker krem kora)

I fil:
-1L mleka
-3 kesice pudinga sa ukusom vanile
-140 gr secera
-250 gr magrarina
-100 gr secera u prahu

II fil:
-150 gr krem slaga u prahu
– 300 ml hladne vode (ili mleka)
-180 gr kisele pavlake

Priprema:

  • Od 1L mleka odvojiti 200 ml i razmutiti sa pudingom
  • U preostalih 800 ml dodati secer pa kuvati do tacke vrenja
  • Skloniti sa sporeta pa dodati razmuceni puding, a zatim vratiti na sporet i kuvati jos par minuta da se puding stegne
  • Prekriti providnom folijom i ostaviti na hladnom mestu da se ohladi
  • Margarin umutiti sa secerom u prahu, pa postepeno sjediniti sa ohladjenim pudingom
  • Drugi fil pripremiti tako sto cete krem slag pomesati sa vodom,a zatim mutiti mikserom 2 minuta najmanjom brzinom,a onda jo nekih 3 minuta maksimalnom brzinom
  • Dodati kiselu pavlaku i pazljivo sjediniti
  • Oba fila podeliti na 4 jednaka dela

 

  • Uzeti prvu koru, pa je premazati 1/4 fila od pudinga, pa 1/ 4 krem slaga
  • Staviti drugu koru, pa ponoviti postupak dok ne utrosite sve sastojke
  • Tortu ostaviti par sati na hladnom, a zatim sluziti

Napomena:

  • U receptu sam napravila malu izmenu prilikom pripreme 2. fila. Umesto navedenih 180 gr koristila sam 150 gr slaga u prahu, s’tim sto tortu na kraju nisam premazala sa svih strana.
  • Za montazu torte koristila sam pravougaoni kalup kako mi fil ne bi klizio sa strane, ali mislim da i nije neophodno, jer su oba fila prilicno cvrsta i odlicno se razmazuju preko korica

img_2635-2img_2625-2


3 thoughts on “Krem torta sa gotovim korama

  1. Uvališe mi kore odavno na nekoj promociji, pa sam evo sad konačno kupio i sastojke u nameri da ih iskoristim.
    Kao neko ko nije iskusan u pravljenju kolača, ništa mi nije jasno. Da li je moguće da na pakovanju ne mogu ni recept da ispišu kako treba? Pretragom po netu naidjoh na ovaj zanimljiv blog.
    Najpre se u sastojcima za prvi 1. fil pominje bela čokolada, koje kasnije u postupku nema nigde. Za drugi fil najpre kažu da treba 300 grama šlaga, pa posle mute samo 180 sa 180 ml vode, Vi ste smanjili na 150. Znam da se može smanjiti, ali ne znam koja količina tečnosti je onda potrebna, na kesici šlaga su neke druge mere, ovde valjda treba gušće. Ono što je trebalo biti tako jednostavno, zadaje mi ozbiljne muke i dodje mi da pobacam sve :))

    Liked by 1 person

    1. Pozdrav Marko i da u pravu ste jer na pakovanju ni meni nisu bile jasne mere koje su navedene. Od bele cokolade ni traga ni glasa, ali mislim da je ona iskoriscena za dekoraciju torte?! 🙂
      Sto se slaga tice, ja sam koristila ono veliko pakovane koje se kupuje po 500 gr pa sam izmerila 150 gr i umutila sa 300 ml vode. Ili se jednostavno pridrzavajte uputstva sa kesice. Obicno navedu kolicinu mleka ako zelite da vam slag ispadne kao fil ili kao cvrsta krema. Ma ne mozete pogresiti, ostavite da se torta dobro ohladi i stegne i sve ce biti ok. Ako bas zelite da koristite i belu cokoladu, ubacite 50-100 gr u vruc puding nece mu naskoditi 😉
      Nadam se da sam bar malo bila od pomoci 🙂
      Pozdrav!

      Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s