Pire (coulis) od jagoda

IMG_3354

Sezona je jagoda, pa evo jednog interesantnog nacina da ih iskoristite

Ovaj pire sam pripremala jer mi je bio neophodan za jedan kolac (saznacete uskoro o cemu se radi), ali takodje ga mozete iskoristiti na mnogobrojne nacine. Mozete recimo dodati vasem jogurtu, musliju, slatkoj pavlaci (odlican nacin da se napravi slag od jagoda) i sl.

Potrebno za oko 400 gr sosa (kulija):

-500 gr jagoda
-2 kasika soka od limuna
-50 gr secera
-50 ml vode

Priprema:

  • Jagode oprati i iseci na manje komadice
  • U serpu sipati secer i vodu pa staviti da prokljuca, a zatim ostaviti da vri jos 2-3 minuta
  • Dodati jagode i sok od limuna pa kuvati 10-15 minuta
  • Skloniti sa sporeta i izmiksati stapnim mikserom
  • Dobijeni sos mozete procediti kako bi ste odklonili eventualne semenkice, ali nije neophodno
  • Sipati u teglicu ili hermeticku posudu i cuvati na hladnom par dana
  • Takodje mozete zalediti, pa koristiti po potrebi.

IMG_3357IMG_3361


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s