Cufte od mlevene curetine, spanaca i sira

IMG_3399-2

Jos jedan brz, jednostavan i zdav recept sa mesom. I ovog puta koristila sam curece belo meso, sto svakako ne iskljucuje mogucnost da ga zamenite piletinom, ako vise volite.

IMG_3398-2

Potrebno:

-400 gr cureceg belog mesa
-100 sira (ricotta ili nekog drugog niskomasnog)
-100 gr svezeg spanaca
-1 jaje
-1/4 veze persuna
-so, biber
-500 gr paradajz sosa

Priprema:

  • Meso samleti na masini ili u blenderu
  • Listove spanaca oprati, pa kuvati u slanoj vodi oko 5 minuta. Isprati ih, prohladiti, dobro iscediti i na kraju iseckati sitno
  • Persun takodje sitno iseckati
  • Sjediniti mleveno meso sa spanacem, persunom, sirom i jajetom
  • Dodati zacine, dobro promesati pa praviti cuftice
  • Redjati ih u staklenu vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali uljem i peci na 200°C 20 minuta
  • U medjuvremenu sos od paradajza zagrejati do tacke kljucenja
  • Nakon 20 minuta izvaditi cuftice, preliti ih zagrejanim sosom od paradajza i vratiti u rernu da se peku jos 20-30 minuta
  • Servirati toplo

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s