Jednostavan, osvezavajuc kolac sa breskvama i piskotama, koji se priprema za svega par minuta
Recept sam pronasla na blogu Minjina kuhinjica, i napravila par manjih izmena po svom ukusu. Zato brzo u kuhinju dok je aktuelna sezona breskvi.
Potrebno za kalup 22×20:
-300-400 gr piskota
-1 kg breskvi
-100 gr secera
-2 pudinga od vanile
-1 kesica krem za tortu sa ukusom vanile (ili slag)
Priprema:
- Breskve oljustiti, iseci na manje komade i izmeriti dobijenu kolicinu (bez kostica)
- Dodati vodu tako da ukupno dobijete 1 kg
- Staviti u blender i izmiksati
- Dodati secer i staviti da provri
- Puding razmutiti sa 5-6 kasika vode, pa umesati u pulpu od breskvi
- Kuvati 2-3 minuta pa skloniti sa strane da se ohladi 5 minuta
- Na dno kalupa poredjati piskote, sipati prohladjen fil, a zatim poredjati jos jedan red piskota odozgo
- Staviti u frizider da se stegne, a onda umutiti krem za tortu (ili slag) prema uputstvu sa kesice i premazati preko gornjeg dela piskota
- Iseci na kocke i sluziti
Napomena:
- Koristila sam Dr.Oetker krem za tortu sa ukusom vanile koji se priprema tako sto se umuti sa 250 ml hladnog mleka. Po zelji mozete koristiti slag ili neku drugu kremu koja se priprema ekspresno.
- Kao kalup sluzila sam se obrucom koji moze da se podesi na zeljenu dimenziju (to su one stranice koje se kasnije skidaju). Umesto njih mozete koristiti manji pleh ili neku drugu posudu.