Odmah da vam napomenem da ovaj kolac nisam ja pripremala i da sam ovog puta bila samo degustator. Za pripremu ovog kolaca zasluzna je moja snajka i mogu vam reci da je fenomenalan osecaj kada vam neko drugi sprema kolace 🙂 Recept sam odmah zabelezila i naravno napravila fotke,a ako vam se dopada ovaj kolac onda ce vas obradovati i vest da imam jos jedan snajkin recept zabelezen u arhivi 😉
Potrebno:
-1 manje pakovanje piskota
-100 ml mleka
-500 ml slatke pavlake (35% m.m.)
-400 gr ella sira (ili ABC, Philadelphia…)
-10 kasika secera u prahu
-200 gr nutele
Preliv:
-150 gr crne cokolade
-150 ml slatke pavlake
-rendana bela cokolada
Priprema:
- Piskote umociti u mleko (samo gornji deo koji je posut secerom) i poredjati u manji cetvrtast pleh (25×20) ili koristiti obruc sa podesavajucim stranicama.
- Dobro umutiti slatku pavlaku
- Posebno umutiti sir sa secerom u prahu, pa sjediniti sa umucenom slatkom pavlakom
- Podeliti na 2 dela, prvi deo ostaje isti, a u drugi dodati 200 gr nutele
- Preko piskota premazati beo fil, a zatim preko belog premazati tamni fil sa nutelom i staviti u frizider na hladjenje
- U medjuvremenu zagrejati 150ml slatke pavlake do tacke vrenja, pa preliti preko 150 gr cokolade koju ste izlomili na manje kockice
- Promesati da se cokolada otopi, ostaviti da se malo prohladi,a zatim preliti preko kolaca
- Odozgo narendati belu cokoladu i cuvati na hladnom mestu do sluzenja.