Ova torta mi je bila fenomenalno ovogodišnje otkriće i svi koji su je probali bili su oduševljeni spojem ukusa.
Rafaelo torta, jednostavna za pripremu i bez pečenja osvojiće sve ljubitelje rafaelo kuglica. Jedina mana ove torte je što se koristi zaslađeno kondenzovano mleko, koje je malo teže naći na prostorima Balkana. Zato ako imate poteškoća da pronađete zaslađeno kondenzovano mleko, možete ga sami pripremiti po ovom receptu.
Potrebno:
(Original recept)
-1 pakovanje rozen korica
-1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka 397 gr
-200 gr omekšalog maslaca (sobne temperature)
-200 gr bele čokolade
-100 gr kokosa
-50 gr šlaga u prahu
-150 ml hladnog mleka
Priprema:
- Čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se prohladi
- Umutiti 50 gr šlaga u prahu sa mlekom
- Dodati maslac i zaslađeno kondenzovano mleko
- Dodati prohlađenu čokoladu i kokos pa sve dobro izmiksati
- Ostaviti 30-ak minuta u frižider
- Filovati rozen korice tako što ćete na svaku koru naneti 4 pune kašike fila i razmazati
- Svaku koricu blago pritisnuti rukama pre nanošenja fila
- Poslednju koricu premazati filom i posuti kokosom
- Ostaviti u frižider da prenoći kako bi korice omekšale pre služenja
Recept je sa bloga Mamina jela
Može li ova rozenka i sa Vašim homemade kond. mlekom?
Sviđa mi seSviđa mi se
Ne smem da garantujem jer nisam isprobala, ali verujem da moze. Jedino bih pri pripremi mleka dodala 50 gr otopljenog maslaca, jer sam ga izostavila (u original receptu se i on koristi) i takodje bih duplirala mere, jer od navedenih mera se dobije oko 250 ml zasladjenog kondenzovanog mleka, a ovde je potrebno oko 400 gr koliko ima u jednoj manjoj kupovnoj konzervi.
Sviđa mi seSviđa mi se