Grilovan kukuruz sa zacinima

IMG_4138

Znam, znam kasnim sa ovim receptom, ali evo za sve one zele da iskoriste poslednje klipove kukuruza evo jednog brzinskog i jednostavnog recepta.

IMG_4152

Potrebno:

-4 klipa kukuruza
-so
-30 gr putera + 1 kasicica
-slatka paprika
-biber
-persun
-1/2 limuna (sok)

Priprema:

  • Kukuruz oprati i skuvati u slanoj vodi. Duzina kuvanja zavisi od starosti kukuruza. Ako je kukuruz mlad skuva se relativno brzo izmedju 10 do 30 minuta. U suprotnom produzite vreme kuvanja. Gotov je kada zrna budu mekana
  • Procediti i ostaviti da se ohladi
  • Puter otopiti na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj
  • Skloniti sa sporeta, pa dodati zacine (papriku, biber, persun…)
  • Cetkicom premazati sa svih strana ohladjene klipove kukuruza
  • U gril ili nekom drugom tiganju sa debljim dnom staviti 1 kasicicu putera da se otopi
  • Poredjati premazane klipove kukuruza i grilovati 10_ak minuta
  • Povremeno okrenuti tako da se dobije fina braonkasta boja sa svih strana
  • Posoliti po zelji, preliti iscedjenim limunovim sokom i sluziti

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s