Strudlice sa sirom

IMG_4110

Recept za ove slane strudle sa sirom sam pronasla u avgustovskom broju Bakina peciva. Inace za ovu knjizicu  sam saznala zahvaljujuci Lani, autorki bloga La cuisine creative koja inace ima fenomenalan izbor recepta na svom blogu. Neke od njih sam vise puta isprobala i uvek bila odusevljena ukusom.

IMG_4101

Potrebno:

-600 gr mekog brasna
-25 gr svezeg kvasca
-1 kasicica soli
-75 ml ulja
-1 kasicica secera
-180 ml kiselog mleka
-100 ml mleka
-1 jaje

-1 zumance za premazivanje + 1 kasika mleka
-susam

Nadev:
-350 gr svezeg sira
-1 belance

Priprema:

  • Kvasac razmutiti u 100 ml mlakog mleka sa 1 kasicicom secera i 1 kasicicom brasna i ostaviti 10-ak minuta na sobnoj temperaturi
  • Pomesati brasno, so, nadosli kvasac, ulje, kiselo mleko i jaje pa zamesiti glatko testo
  • Formirati loptu, prekriti krpom i ostaviti 30-ak minuta na toplom mestu
  • Nakon toga testo podeliti na 2 dela pa na pobrasnjenoj dasci svaki deo testa rastanjiti pomocu oklagije u obliku pravougaonika
  • Belance blago razmutiti i pomesati sa sirom pa polovinu nadeva premazati preko prvog razvucenog testa, a drugu polovinu premazati drugo testo
  • Testo uviti u rolat,a zatim ga iseci na 6 jednakih delova (isto ponoviti i sa drugim delom testa)
  • Redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje
  • Strudlice premazati zumancetom koje ste razmutili sa jednom kasikom mleka, posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta

IMG_4104


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s