Mrvicast tart sa sljivama

IMG_4177

Jednostavan tart sa kompotom od sljiva i mirisom cimeta.

IMG_4185

Potrebno:

Testo:
-130 gr putera
-260 gr mekog brasna
-90 gr secera u prahu
-30 gr mlevenih badema
-1/8 kasicice soli
-1 jaje

Nadev od sljiva:
-500 gr sljiva
-1 cimet secer (ili vanila)
-1 kasika smedjeg secera

Mrvice:
-50 gr mlevenih badema
-25 gr brasna
-35 gr putera
-35 gr smedjeg secera

Priprema:

  • U posudu staviti brasno, narendati puter, dodati secer, bademe, so i jaje pa zamesiti glatko testo
  • Izmedju 2 papira za pecenje razviti testo u obliku kruga debljine 2-3 mm pa tako razvijeno testo staviti u frizider 15 minuta
  • Nakon toga izvaditi testo, staviti ga u kalup za tart, ostrim nozem odstraniti visak stranica, izbockati viljuskom na par mesta, pa ga vratiti u frizider jos 30 minuta
  • Sljive iseci na cetvrtine, dodati im secer i cimet pa ih kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta
  • Mlevene bademe pomesati sa brasnom, dodati secer i puter isecen na komadice i zamesiti mrvicasto (peskovito) testo
  • Izvaditi rashladjeno testo iz frizidera, premazati ga kompotom od sljiva, posuti pripremljenim mrvicama i peci na 180°C 30-40 minuta
  • Ostaviti da se ohladi,a zatim sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s