Zapecen kompot od dunja sa cimetom i medom

IMG_4256

Jedan pravi jesenji desert koji ce vas ugrejati u hladnim danima

IMG_4258

Potrebno:

-4 dunje
-1 limun (sok)
-1L vode
-100 gr secera
-1 stapic cimeta (ili 1/2 kasicice mlevenog cimeta)
-2 zvezde anisa
-4 kasike meda
-1 pomorandza (sok)

Priprema:

  • Dunje oljustiti i iseci na cetvrtine (ili osmine ako su vece) i ocistiti unutrasnjost
  • U vecoj posudi sipati iscedjen sok od limuna, dodati secer i 1 L vode pa staviti na sporet da provri i da se secer otopi
  • Dodati dunje i kuvati 25-30 minuta
  • Nakon toga dunje izvaditi iz vode u kojoj su se kuvale (vodu sacuvati) i poredjati u vatrostalnu ciniju (najbolje je koristiti staklenu)
  • Dodati zvezde anisa, preliti medom i iscedjenim sokom od pomorandze i na kraju dodati 150 ml tecnosti u kojoj ste kuvali dunje
  • Peci na 180°C 25-30 minuta

Napomena:

  • Dunje mozete servirati tople ili hladne. Ako ih servirate hladne idealno ih je posluziti uz dodatak nekog jogurta, kao na primer grckog
  • Preostalu tecnost u kojoj ste kuvali dunje mozete iskoristiti kao caj

 

 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s