Tako jednostavne,a tako ukusne! Od kada sam ih ugledala na instagram profilu _kredenac_, imala sam ogromnu zelju da ih sto pre isprobam. Tako brzo se pripremaju,a jos brze nestanu. Zato ako volite one prave, starinske recepte koje su nekada nase bake mesile, pravac kuhinja!
Potrebno:
-250 gr putera sobne temperature
-1 casa kisele pavlake 20%m.m.(180 gr)
-1 prasak za pecivo
-oko 400 gr brasna
-1 teglica dzema oko 300 gr (koristila sam od tresanja)
-secer u prahu za posipanje
Priprema:
- Izmiksati puter sa kiselom pavlakom
- Dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo i zamesiti glatko testo
- Testo podeliti na 2 jednaka dela
- Uzeti prvi deo pa ga na pobrasnjenoj dasci rastanjiti u obliku pravougaonika
- Iseci ga na pola po duzini,a zatim iseci male kvadratice
- Na svaki kvadratic staviti dijagonalno po kasiku dzema, pa preklopiti krajeve
- Redjati na u pleh oblozen papirom za pecenje
- Postupak ponoviti sa drugom polovinom testa
- Peci na 200° 10-12 minuta
- Pre sluzenja posuti secerom u prahu