Mafini sa spanacem i sargarepom

IMG_4301

Pre par godina, na blogu sam objavila jedan recept za mafine sa spanacem. Ovog puta vam predlazem da isprobate slican recept za mafine sa spanacem i rendanom sargarepom. Odlicni su za poneti na poslu ili u skoli jer se mogu konzumirati hladni. Vrlo su jednostavni za pripremu,a mogu se cuvati 2-3 dana.

IMG_4303

Potrebno:

-2 kasike ulja
-1 glavica crnog luka
-180 gr svezeg spanaca
-2 kasike svezeg seckanog vlasca
-150 gr spelt brasna
-100 gr belog psenicnog brasna
-1 kasicica praska za pecico
-1/2 kasicice sode bikarbone
-prstohvat soli
-2 jajeta
-300 gr grckog jogurta (ili nekog drugog)
-100 gr rendanog parmezana
-2 vece sargarepe (izrendati)
-2 kasike semenki bundeve
-2 kasike semenki suncokreta
-2 kasike semenki lana
-malo rendanog parmezana za posipanje

Priprema:

  • Zagrejati 2 kasike ulja, dodati sitno iseckan luk i prziti 5-6 minuta
  • Dodati listove spanaca i nastaviti sa przenjem minut-dva da spanac „splasne“ na dnu tiganja
  • Dodati sitno iscekan vlasac i ostaviti da se ohladi
  • Pomesati obe vrste brasna, dodati prasak za pecivo, bikarbanu sodu i sol
  • Jaja razmutiti sa jogurtom pa pomesati sa brasnom
  • Dodati spanac, parmezan, izrendane sargarepe i semenke
  • Sipati u korpice za mafine, posuti malo izrendanim parmezanom i peci na 200°C 20-25 minuta (proveriti cackalicom)

Napomena:

  • Ovako pripremljene mafine cuvati u hermeticki zatvorenoj kutiji
  • Umesto parmezana mozete koristiti neki drugi tvrdi sir poput emmentala, kackavalja i sl.
  • Takodje mozete koristiti neku drugu kombinaciju semenki kao sto je susam, pinjoli i sl.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s