Gratinirani karfiol

IMG_3593

Ovo jednostavno jelo sa karfiolom redovno pripremam kao prilog uz neko fino parce mesa i obavezno puno salate. Nedavno sam naletela na zuti i ljubicasti karfiol, pa mi je bilo bas zanimljivo da ga pripremim i u tim bojama. Na slici je zuti karfiol, ali i obican beli odlicno obavlja svoj posao, a mozda je cak i ukusniji.

IMG_3596

Potrebno:

-600 gr karfiola
-2 jajeta
-200 ml mleka
-50 gr rendanog emental sira
-30 gr prezli
-1/2 kasicice suvog timijana
-1 kasicica persuna
-1/2 kasicice slatke paprike
-so, biber
-10 gr putera

Priprema:

  • Odvojiti cvetice karfiola pa kuvati u slanoj vodi 10-ak minuta
  • Procediti i ostaviti da se prohladi
  • Vatrostalnu posudu premazati puterom pa poredjati karfiol
  • Dodati prezle i suve zacine i promesati
  • Jaja razmutiti sa mlekom pa preliti preko karfiola
  • Posuti  rendanim sirom i peci na 180°C 30-35 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s