Slani stapici sa mascu

IMG_4382

Mnoooogo doooobre, ali istovremeno i veoma zarazne grickalice koje se bas brzo spremaju,a jos brze nestanu. Recept sam pronasla kod Jeke na blogu Jekin kapric,a ono sto Jeka preporuci moze da bude samo za pohvalu.

IMG_4389

Potrebno:

-500 gr + 50 gr brasna
-1 kasicica soli
-1 kasicice secera
-150 ml mleka
-20 gr svezeg kvasca
-250 gr svinjske masti
-1 jaje
-1 belance

Za premazivanje:
-1 zumance + malo ulja
-krupne morski soli

Priprema:

  • U mlako mleko staviti po 1 kasicicu secera i brasna, izmrviti kvasac i ostaviti 10-ak minuta na sobnoj temperaturi
  • U vecu ciniju staviti mast, jaje i belance, dobro promesati pa dodati brasno i kvasac
  • Zamesiti glatko testo i odmah ga na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvuci pomocu oklagije u pravougaonik debljine 1cm
  • Premazati ga zumancetom koje ste razmutili sa malo ulja, posuti krupnom ili obicnom soli i iseci na stanglice zeljene velicine
  • Redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje i peci na 180°C 15-ak minuta (ili dok ne porumene)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s