Pita (kiš) sa spanacem

IMG_4463

Ovu jednostavnu pitu cesto pripremam za veceru kad zelim nesto lagano, brzo i ukusno. Prednost ove pite je takodje sto je mozete konzumirati toplu ili hladu, pa je odlicna za poneti na poslu ili u skoli.

IMG_4471

Potrebno:

-150 gr psenicnog mekog brasna
-100 gr integralnog brasna
-1 jaje
-50 ml ulja
-40 ml vode
-1 kasicica soli

Nadev:

-400 gr svezeg spanaca
-1 kasika putera (ili ulja)
-3 jajeta
-200 gr kisele pavlake (ili krem freš)
-200 gr jogurta
-so, biber
-oko 50 gr rendanog parmezana

Priprema:

  • Pomesati obe vrste brasna, dodati so, vodu, ulje i jaje pa zamesiti glatko testo
  • Izmedju 2 papira za pecenje rastanjiti koru debljine 2 mm, a zatim je preneti u kalup za tart
  • Ostaviti u frizideru dok pripremate nadev
  • Spanac oprati pa ga proprziti sa puterom par minuta da „splasne“
  • Procediti ga i ostaviti da se ohladi
  • Jaja razmutiti za pavlakom i jogurtom, dodati spanac, so i biber
  • Izvaditi kalup sa korom iz frizidera, izbockati je viljuskom na par mesta pa sipati pripremljen nadev od spanaca
  • Posuti rendanim sirom i peci na 180°C oko 45 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s