Oblande sa keksom i dzemom od sljiva

IMG_4537

Ako pravite spisak za pripremu slavskih kolaca, predlazem vam da ove kolace obavezno stavite na vasem spisku. Toliko se jednostavno za pripremu i imaju tu prednost jer se mogu pripremati cak i u posnoj varijanti

IMG_4543

Potrebno:
(Izvor recpta)

-2 lista oblande (manjih)
-400 gr dzema od sljiva
-100 ml vode
-150 gr secera
-125 gr margarina
-100 gr crne cokolade
-150 gr mlevenih oraha
-100 gr mlevenog keksa
-250-300 gr cetvrtastog keksa (petit beurre)

Priprema:

  • U serpu sipati vodu, dodati secer pa staviti na sporet da provri,a zatim ostaviti da vri 4-5 minuta
  • Dodati margarin isecen na manje komade i mesati da se margarin potpuno otopi
  • Kada se margarin skroz otopio, dodati komadice cokolade i nastaviti sa mesanjem na tihoj vatri dok se cokolada potpuno ne otopi
  • Skloniti sa sporeta pa dodati mlevene orahe i keks i dobro izmesati sve satojke
  • Listove oblande premazati sa jedne strane dzemom od sljiva
  • Uzeti prvu oblandu, staviti je na tacnu, pa preko dzema od sljiva poredjati jedan red cetvrtastog keksa
  • Preko keksa premazati celu kolicinu pripremljenog fila, pa preko fila poredjati opet jedan red keksa
  • Preko keksa staviti drugu oblandu, tako da onu stranu koja je premazana dzemom od sljiva bude okrenuta na dole kako bi se „zalepila“ za keks
  • Oblandu prekriti papirom za pecenje ili krpom, pa staviti neki malo tezi predmet: knjigu, pakovanje mleka i sl.
  • Ostaviti tako da prenoci,a zatim ostrim nozem seci na stanglice i sluziti.

IMG_4545


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s