Ovo je jedan stari recept koji sam prepisala iz mamine sveske. Priprema se sa domacim posnim majonezom ciji recept se vec nalazi na blogu. Medjutim ja sam ovog puta salatu pripremala sa kupljenim posnim majonezem pa sam malo ubrzala postupak pripreme.
Potrebno:
-700 gr krompira
-2 vece sargarepe
-10-ak manjih kiselih krastavca
-250 gr tunjevine
-300 gr posnog majoneza
-so
Priprema:
- Krompir i sargarepu oljustiti pa kuvati u slanoj vodi 20-25 minuta (paziti da se krompir ne prekuva, jer ce se onda raspadati)
- Procediti, ohladiti i iseci na sitne komadice
- Kisele krastavce takodje sitno iseckati pa pomesati sa krompirom
- Dodati tunjevinu, majonez i so po ukusu pa sve zajedno izmesati
- Prekriti providnom folijom i staviti u frizider da se dobro ohladi
- Pre sluzenja mozete ukrasiti kiselim krastavcima i kuvanom sargarepom koje ste isekli na sitne kolutice, a zatim malom modlicom za kolace napraviti zeljene oblike.