Rolat sa ajvarom

IMG_4844

Pre par nedelja na blogu sam vam predlozila jedan posni rolat sa dimljenim lososom. Ovog puta u pitanju je jedna mrsna varijanta za rolat sa ajvarom i nadevom od sira i sunke. Ukusan i dekorativan rolat koji ce ulepsati vasu praznicnu trpezu.

IMG_4851

Ako zelite jos ideja za hladna predjela predlazem vam da pogledate
Slani rolat sa sunkom
Rolat sa sirom i vlascem

Potrebno:

-4 jajeta
-15 gr brasna
-25 gr gustina
-1 kasicica praska za pecivo
-1 kasika tople vode
-80 gr putera
-50 gr kisele pavlake
-prstohvat soli
-4 kasike ajvara

Nadev:

-150 gr krem sira
-150 gr kisele pavlake
-100 sunke

Priprema:

  • Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi
  • Odvojiti belanca od zumanca
  • Belanca umutiti sa prstohvatom soli u cvrst sneg
  • Posebno umutiti zumanca sa 1 kasikom tople vode
  • Dodati brasno koje ste prethodno pomesali sa gustinom i praskom za pecivo
  • Dodati puter i kiselu pavlaku a zatim dodati ajvar
  • Na kraju pazljivo umesati umucen sneg od belanaca i sipati u pravougaoni pleh koji ste oblozili papirom za pecenje
  • Peci na 200°C 10-ak minuta
  • Pecenu koru izvaditi iz pleha i odmah je uviti u krpu kao rolat (zajedno sa papirom na kome se pekla) i ostaviti da se ohladi
  • Pomesati krem sir i pavlaku
  • Ohladjenu koru odmotati, skinuti papir pa je premazati pripremljenim nadevom od sira i pavlake
  • Rasporediti tanko isecenu sunku, pa ponovo uviti u rolat
  • Rolat uviti u providnu foliju i staviti u frizider de se stegne
  • Nakon toga skinuti foliju , iseci na tanke kolutice i sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s