Nakon svih onih jakih praznicnih torti i keksica, evo jednog malo laganijeg osvezenja. Kazu sa dijetom treba poceti lagano i postepeno, pa da poslusamo taj savet:-)
Potrebno:
-Oko 200-250 gr piskota
-400 gr malina
-100 gr secera
-1 puding sa ukusom vanile
-200 ml vode
-1 fil za tortu sa ukusom cokolade Dr.Oetker
-150 gr slaga
Priprema:
- U manjem cetvrtastom plehu (20×30) poredjati piskote (prethodno ih nisam natapala)
- U serpu sipati maline, 100ml vode i secer pa kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta
- Puding razmutiti sa preostalih 100 ml vode a onda zakuvati sa malinama i mesati 2-3 minuta da se fil stegne
- Skloniti sa strane i ostaviti da se malo prohladi, (ali ne skroz) pa ga razmazati preko piskota i ostaviti u frizider da se malo stegne
- Fil od cokolade umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko malina
- Slag takodje umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko kolaca
Napomena:
- Posto piskote nisam prethodno natapala u mleko, potrebno je ostaviti kolac preko noci da bi piskote omeksale
- Umesto fila od cokolade, cokoladni deo mozete pripremiti i tako sto cete 2 pudinga od cokolade skuvati sa 600-650 ml mleka, dodati secer po vasem ukusu (100-150gr) i kada se ohladi umutiti sa 150-200 gr margarina
- Fil za tortu sa ukusom cokolade izgleda ovako